Setteri.com

Suunnitelmia vuodelle 2014:

05.10.2014 - Kokkola RN
26.10.2014 - Seinäjoki KR
08.11.2014 - Jyväskylä KV
06.12.2014 - Helsinki KV
07.12.2014 - Helsinki KV

Uutiset 2014

Seinäjoki RN 20.04.2014

Vuoden toinen näyttely, joka oli Seinäjoen ryhmänäyttely. Näyttely järjestettiin Mäki-Pohdon maneesissa, Ylistarossa. Tuomarina 7 ryhmälle näyttelyssä toimi Erja Nummi. Punavalkoisia irlanninsettereitä oli ilmoitettu kaksi, oma koira Soolo ja ystäväni koira Redwhitesilk Joy's First Flash "Masa". Masa kävi ensiksi kehässä tuomarin arvioitavana, tuloksena ERI. Tuomarin mielestä koira on vielä kesken kehityksessä ja tarvitsee aikaa, joten SA jäi harmillisesti tällä kertaa saamatta. Soolo oli tuomarin mielestä oikean tyyppinen punavalkoinen irlanninsetteri, tuloksena ERI, SA, PU1 ja ROP!

Soolon arvostelu:
Erinomainen tyyppi. Tasapainoisesti rakentunut. Oikeat pään linjat & ilme. Hyvä ylälinja. Hyvä rungon tilavuus & luuston vahvuus. Niukasti kulmautunut etuosa, paremmin takaa. Vapaat liikeet. Oikealaatuinen karvapeite. Iloinen esiintyminen.

Laihia RN 22.02.2014

Tämän vuoden näyttelyt aloitettiin tänään Laihialla ryhmänäyttelyssä. Tuomarina Pekka Teini. Soolo: ERI, SA, PU1 & ROP!

Soolon arvostelu:
Keskikokoinen. Ikäisekseen hyvä sukupuolileima. Oikealinjainen pää jossa hyvä kallo-osa ja otsapenger. Kaunis kaula. Tiivis etuosa. Kovin jyrkkä lantio ja taka-askel jää lyhyeksi. Kaunis sileä karvapeite, kaunis väri. Miellyttävä käytös.


Tavoitteita ja toiveita vuodelle 2014 ja vuoden 2013 irlanninsetterit on valittu!

Vuosi on vaihtunut ja uusia tavoitteita ja haaveita on tälle vuodelle aika alkaa miettimään. Rollen kohdalla edelleen toiveena, että pappa-koira saisi viettää hemmoteltuja ja iloisia pappa-koiran päiviä koko kuluvan vuoden ajan. Tavoitteeksi Rollen kanssa voitaisiin laittaa, että käytäisiin pyörähtämässä edes muutaman kerran mätsäreissä, piristämässä pappa-koiran eläkepäiviä. Soololle toivotaan tietenkin myös terveyttä tälle kuluvalle vuodelle. Tavoitteeksi Soololle riittää parit viralliset agilitystartit ja jos muutamissa koiranäyttelyissä käydään, ihan ilman suurempia tavoitteita. Tavoitteena / toiveena on myös saada meidän laumaan uusi perheenjäsen tänä vuonna, aika kuitenkin näyttää, toteutuuko meidän haaveet pennusta ja jos toteutuu, mikä se meidän suuri haave on? :)

Vuoden irlanninsetterit on nyt virallisesti julkistettu Punaiset ja punavalkoiset irlanninsetterit yhdistyksen kotisivuilla, joten nämä ovat nyt julkisia ja julkaisukelpoisia asioita: Soolo (Snazzy Mascots Lovable): Vuoden punavalkoinen irlanninsetteriuros #3 & Vuoden agilitykoira #5. Rolle (Finby Bailiff) valittiin Vuoden kotikoiraksi 2013Uutiset 2013

Mitä me saatiinkaan vuoden 2013 aikana aikaiseksi..?

Meidän tavoitteet Soolon kanssa täyttyi hienosti tänä vuonna! Tavoitteena koiranäyttelyistä oli saada kuluvan vuoden aikana ensimmäinen Serti, niitä tulikin heti kaikki kolme, kolmesta peräkkäisestä näyttelystä. Lisäksi Soolo sai yhden cacibin ja oli neljä kertaa rotunsa paras. Soolon luusto kuvattiin kesäkuussa hienoin tuloksin: Lonkat A/B, kyynäreet 0/0, polvet 0/0 ja selkä kuvattiin terveeksi. Luonnetestiin halusin päästä Soolon kanssa ja paikan testiin saimme elokuussa. Soolo käyttäytyi hyvin "Soolomaisesti" ja sai pisteitä +138 ja paukkuarkuudesta ei ollut tietoakaan (+++ laukausvarma). Haaveena oli myös saada Soolo virallisiin agilitykilpailuihin, mutta ongelmana oli, että kuka sen sinne veisi, kun meistä kumpikin Tommin kanssa livisti tehtävästä. Iloksemme ystäväni Sarianna halusi kisata Soolon kanssa joulukuussa oman seuramme agilitykisoissa, joissa Soolo teki kolme hienoa tulosta joista yksi oli 0-tulos ja samalla ensimmäinen LUVA. Rollelle ei sen suurempia tavoitteita tälle vuodelle asetettu, vaan toivottiin kaikkein eniten, että pappa-koira saisi viettää onnellista ja tervettä elämää koko vuoden ja sitä se onneksi tekikin ♥ .

Olen ollut myös ilmeisesti kuluvan vuoden aikana hyvin kiltti, kun "joulupukki" antoi lahjaksi syksyllä markkinoille tulleen uuden järjestelmäkameran Canon EOS 70D:n. Nyt saakin sitten opetella käyttämään uutta kameraa. Tästä on nyt hyvä jatkaa valokuvausharrastusta paremmalla kameralla ja uudella valokuvausinnolla!

Näin vuoden viimeisenä päivänä me kiitämme Tommin kanssa teitä kaikkia hienosta vuodesta 2013 ja toivotamme teille kaikille iloa ja menestystä alkavalle vuodelle 2014!


Match Showssa 28.09.2013 Seinäjoella, mukana molemmat koirat

Päätimme lähteä pitkän tauon jälkeen mätsäriin, kun kerrankin tuossa lähellä sellainen järjestettiin. Rolle osallistui veteraaneihin, joissa taisi olla lähemmäs 20 osallistujaa. Tällä kertaa ei Rollelle sijoitusta tullut, mutta pääsi pappakoirakin nauttimaan huomion keskipisteenä olemisesta. Soolo puolestaan osallistui isoihin koiriin, joihon oli ilmoitettu huimat 79 koiraa. Soolo voitti parinsa ja sai punaisen nauhan ja paljon kehuja tuomarilta. Meni muutama tunti odotellessa punaisen nauhan saaneiden kehää. Vihdoin odottelun jälkeen pääsimme uudestaan kehään. Tuomari juoksutti kaikki koirat ja poimi jatkoon pääsevät, loppujen lopuksi tuomari kätteli Soolon sijalle 1!

BIS-kehään osallistui yhdeksän koiraa (sinisen ja punaisen nauhan saaneet rekikoirista, isoista koirista, pennuista, pienistä koirista ja veteraanien voittaja). Tuomareita oli neljä ja he alkoivat sijoittaa koiria loppupäästä lähtien, jäljellä oli kaksi koiraa; Soolo & länsigöötanmaanpystykorva Suttu. Tuomarit mietti kauan, että kumpi olisi voittaja, kaksi oli laittamassa Sooloa voittoon ja kaksi Suttua. Loppujenlopuksi Soolo BIS 2! Kiitos Lakeuden rekikoirille hienoista palkinnoista ja hyvin järjestetystä match showsta!

Englantilaisten kanakoirien jalostuskatselmus 21.09.2013

Lapualla järjestettiin englantilaisten kanakoirien jalostuskatselmuksen pilotti 21.09.2013. Osallistuimme tähän Soolon kanssa. Punavalkoisia irlanninsettereitä paikalla oli 6 kappaletta. Tuomarina toimi Raimo Louhio. Kokonaiskuvan arvosanaksi Raimo antoi Soololle erinomaisen, loppujen lopuksi Soolo oli ROP & BIS 4.


Soolo luonnetestissä Ilmajoella 18.08.2013

Tuomarinat: Irene Puputti & Marco Vuorisalo, Soolon tulos: +138 & laukausvarma

+1 Toimintakyky: Kohtuullinen
+1 Terävyys: Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
-1 Puolustushalu: Haluton
+2 Taisteluhalu: Kohtuullinen
+1 Hermorakenne: Hieman rauhaton
+1 Temperamentti: Erittäin vilkas
+1 Kovuus: Hieman pehmeä
+3 Luoksepäästävyys: Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
+++ Laukauspelottomuus: Laukausvarma

Alahärmä RN 17.08.2013

Soolon kanssa lähdettiin Alahärmään, raviradalle ryhmänäyttelyyn. Tuomarina Harry Tast, Suomi. Vettä satoi koko päivän, tuuli ja oli kylmä. Meinattiin monta kertaa lähteä kotiin päivän aikana, kun Soolo oli päivän viimeinen koira kehässä. Onneksi kuitenkin jäimme, tuomari tykkäsi oikein paljon Soolosta, tuloksena: ERI, SA, PU1, ROP!

Soolon arvostelu:
Erinomainen tyyppi, ryhdikäs ja jäntevä, sporttinen kunto. Oikea pään muoto, korvien kiinnitys saisi olla korkeammalla. Kauttaaltaan oikein rakentunut. Erinomainen karva & väritys. Pitkä joustava askel. Juoksee mielellään vinossa sateessa.

Kuortane RN 20.04.2013

Tuomari: Leni Finne, Suomi. Soolo: ERI, SA, PU1, SERT & ROP!

Arvostelu:
Erinomaiset mittasuhteet, sopiva luusto. Oikealinjainen pää, jossa kaunis ilme. Hyvät korvat, kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta ja rintakehä. Hieman pysty olkavarsi. Hyvät takakulmaukset. Liikkuu takaraajat rungon alla ja hieman löysästi edestä.

Vaasa KV 13.04.2013

Tuomari: Marianne Holmli, Norja. Soolo: ERI, SA, PU1, SERT, CACIB & ROP!

Soolon arvostelu suomennettuna:
Kaunis kokonaisuus, jossa tyyliä ja eleganssia. Kaunis pää ja ilme. Super pigmentti. Elegantti kaula, vahva selkä, hieman laskeva lanne. Erittäin hyvä luusto. Hyvin kulmautunut ja hyvin liikkuva. Mukava luonne.

Ruovesi RN 01.04.2013

Lähdettiin viime vuoden tapaan Ruovedelle ryhmänäyttelyyn. Punavalkoisia irlanninsettereitä oli ilmoitettu 5 kpl. Iloksemme tapasimme Soolon veljen, Snazzy Mascots Lucky Luken "Luckyn" ja omistajansa Netan. Lucky muistutti Sooloa paljon! Lucky oli vain Sooloa jonkin verran kookkaampi. Soolo ja Lucky oli ainoat urokset, jotka oli ilmoitettu avoimeen luokkaan (Lucky sai EH:n). Paikalla oli myös Soolon siskopuoli, Red Fellow's Counting Secret "Helmi"

Soolo tänä vuonna Ruovedellä: ERI, AVK1, SA, PU1, SERT & ROP! Tuomarina oli Erja Nummi, Suomi. Soolon arvostelu:
Oikea tyyppi ja mittasuhteet. Oikeat pään linjat. Hyvä ylälinja. Niukka eturinta. Riittävä rungon tilavuus ja luuston vahvuus. Hieman etuasentoiset lavat. Paremmin kulmautunut takaa. Oikealaatuinen karvapeite. Vapaat sivuliikkeet. Edestä kovin leveät.